IN FRANKRIJK


BEELDHOUWEN IN FRANKRIJK 2024


8 sept t/m 14 sept 2024 - nog 2 plaatsen vrij!

15 sept t/m 21 sept 2024 


Beeldhouwen in Frankrijk 2025


11 mei t/m 17 mei 2025

17 mei t/m 24 mei 2025 - bij voldoende deelname

De maaltijden inclusief de drank zijn in de prijs inbegrepen.


‘s Avonds zorgt u zelf voor een kleine maaltijd, zodat u s’ middags alle mogelijkheid heeft om op pad te gaan.


Uw partner is van harte welkom.

Als niet-deelnemend aan de lessen betaalt hij of zij € 350,- voor verblijf op een tweepersoonskamer en de maaltijden en in 2025 € 375,-.

PROGRAMMA

Zondagmiddag na 16.00 uur bent u van harte welkom in Les Mathevies, Sainte Nathalène. U wordt hartelijk verwelkomd door Annemieke en Ludo Lokin. Zij verzorgen ons tijdens ons verblijf in Le Bon Chemin. De gite, roulotte of witte safaritent wordt u gewezen en u krijgt een rondleiding over het terrein. Om 19.30 uur gaan we, als groep, aan tafel om te genieten van een 3-gangen diner.


Maandag na het ontbijt, geserveerd in uw eigen huis, starten de beeldhouwlessen, van 9.00 tot 13.00 uur. Een 3-gangen lunch wordt geserveerd om 13.30 uur. Na het diner is er gelegenheid om zelfstandig verder te werken of te genieten van de prachtige omgeving.


Op woensdag start de les om 14.30 uur en dineren we om 19.00 uur, dan heeft u de gelegenheid om naar een markt in de omgeving te gaan. Aan het einde van de week, op vrijdag, heeft iedereen zijn oeuvre klaar en sluiten we rond 18.00 uur af met een expositie en borrel. Mensen van buiten zijn dan ook welkom.

Docent

Ik geef zelf de beeldhouwweek. Door de individuele begeleiding is ervaring niet noodzakelijk. Al 13 jaar organiseer ik de werkweken in Frankrijk en al 15 jaar geef ik workshops in mijn atelier in Hilversum. Naar mijn mening zijn stenen net als mensen, je moet ze met liefde behandelen. Uw eigen creativiteit naar boven halen is een prachtig proces en dat is wat er in Frankrijk gebeurt.


Werkwijze

Tijdens de beeldhouwlessen werken we in Braziliaans speksteen, albast of serpentijn. Serpentijn is een prachtige steensoort uit Afrika. De steen kost € 2,25 tot € 3,- per kilo. De steen zoekt u voor aanvang van de cursus bij “Keigaaf” in Hilversum uit en door u zelf of mij vervoerd naar Frankrijk. 


U mag ook een eigen steen meenemen. Gaandeweg de week komen vele aspecten van het beeldhouwen aan bod. Naast de diverse technieken van het hakken is er veel aandacht voor gebruik gereedschap en vormgeving.


'Al werkende komt het beeld tevoorschijn'


Locatie

Sainte Nathalène is een dorp en ligt op 8 km afstand van Sarlat. Lascaux en Montignac ligt op 25 km. De Perigord Noir, onderdeel van de Dordogne, dankt zijn naam aan de grote eikenbossen en de truffels die men er kan vinden. Het gebied ligt tussen de rivieren de Dordogne en de Vezère die zich langs prachtige middeleeuwse stadjes kronkelen. Het is een oud gebied met vele kastelen. De grotten met prachtige muurschilderingen stammen uit de prehistorie en zijn zeker een bezoekje waard. Er zijn enkele fietsen aanwezig.


Sarlat heeft goede restaurants, verschillende supermarkten en gezellige winkeltjes. Er is hier enorm veel te beleven. Watersport, wandelroutes, fietsroutes, 18 holes golfcourse op slechts 30 minuten rijden. Op de schitterende Dordogne rivier is het geweldig kanoën. Prachtige plaatsen als Rocamadour, Domme, Brive, zijn in de buurt, een samenkomst van cultuur en alle heerlijkheden die Frankrijk te bieden heeft.


Vervoer

U zorgt zelf voor uw vervoer. Het is mogelijk om te vliegen naar Bergerac, hier een auto huren en dan is het nog anderhalf uur rijden. Het is raadzaam een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Annuleringsvoorwaarden

Een annulering is geldig vanaf het moment dat een werkweek schriftelijk per e-mail is geannuleerd. Tot drie maanden voor de datum van een werkweek kan kosteloos worden geannuleerd en wordt het volledig betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering tot twee maanden voor aanvang van een werkweek wordt 50% van de kosten van de werkweek in rekening gebracht. Bij annulering minder dan een maand, voor aanvang van een werkweek is het volledig bedrag verschuldigd en wordt er geen geld geretourneerd.


Mocht de werkweek door Covid-maatregelen van de overheid geen doorgang vinden dan krijgt u het volledige bedrag geretourneerd.


Het maximum aantal deelnemers is 10 per week

 

Aanmelden via peggyeras@hotmail.com

Betaling via rekeningnummer NL40INGB0007551138